Vi har i dag den store gleden av å annonsere at vi har inngått samarbeidsavtale med utstyrsleverandøren Japsko.

Japsko har hovedkontor i Stockholm og er både en utstyrsleverandør og ikke minst et av nordens ledende kompetansesentre for bordtennis. Vi kommer fremover til å kjøpe alt vårt utstyr fra Japsko, og Japsko vil hjelpe oss med vår sportslige utvikling. Avtalen gjelder fra nå, og to år fremover til juli 2022.

Hvem er Japsko?

Japsko består hovesakelig av to meget bordtenniskyndige svensker; Marcus Sjöberg og Anton Åkesson.

  • Marcus Sjöberg har de siste årene vært seniorlandslagstrener for de store bordtennisnasjonene Sverige og England! Marcus er en av nordens desidert dyktigste bordtennistrenere, og har jobbet hele 17 år som heltidstrener i bordtennis.
  • Anton Åkesson er tidligere svenske elitespiller og elitetrener. Han er den som hovedsaklig håndterer “butikken” hos Japsko. Ringer du dem, så er det mest sannsynlig Anton som svarer.

Hvorfor inngår vi samarbeid med Japsko?

Anton og Rolf signerer samarbeidsavtalen

Trondheim BTKs ambisjon er å bli en ledende nordisk klubb! Vi skal være størst i bredden, og best i toppen. Vi skal gi et godt miljø for alle som vil spille bordtennis; med mestring og trivsel i fokus. Samtidig skal vi lære å utvikle spillere som har toppidrettsmål og ambisjoner.

Det å utvikle oss videre til et slikt nivå er ingen lett jobb, det krever hard innsats over lengre tid – men med Japsko-avtalen signaliserer vi at vi som klubb er motiverte til å ta fatt på denne oppgaven.

Eneste måten å bli bedre på er å målrettet jobbe med å utvikle seg. Marcus og Anton skal hjelpe oss med å forstå bordtennis bedre, bli bedre på å lære bort og gi spillere mestringsfølelse, og bli mye bedre på å utvikle spillere til et høyere nivå.

Vi som klubb kommer til å bli bedre med Japsko på lag; dette blir bra for alle våre spillere – nybegynnere, mosjonister, barne- og ungdomsspillere og elitespillere.

Her kan dere lese mer om Japsko – og bestille utstyr:

Hva betyr samarbeidet i praksis?

Karl Erik gleder seg til å bli del av Team Japsko

Samarbeidet betyr at vi som klubb inngår i “Team Japsko” sammen med flere andre elite- og breddeklubber i norden. Dette åpner for mulighet for “hospitering” og besøk i større nordiske klubber for våre mest hardtsatsende ungdommer og trenere.

Treningssamlinger
Marcus Sjöberg kommer til Trondheim for å holde 3 helgesamlinger førstkommende sesong. Den første samlingen kommer ved sesongstart (første del av september). Disse samlingene blir åpne for alle våre spillere.

Treningsplaner og strategier
Marcus og Anton kommer til å jobbe tett med oss for å utvikle planer for hvordan vi i Trondheim best lærer bordtennis på alle nivåer til våre spillere. Dette vil gjøre oss bedre til å få nye spillere raskt opp på et nivå hvor de opplever god mestring ved bordtennisbordet og får glede av idretten – i tillegg vil det gi oss kunnskap og verktøy til å bedre utvikle spillere til et høyere nivå.

Individuell spilleroppfølging
Som tidligere senior-landslagstrener for stornasjoner som Sverige og England har Marcus Sjöberg erfaring fra ypperste elitenivå. Marcus skal jevnlig følger opp et sett med enkeltspillere via video sammen med Karl Erik i tillegg til samlingene i Trondheim. Dette gjør at våre spillere får en fantastisk oppfølging fra en av nordens desidert beste trenere, og Karl Erik får den best mulige utviklingen som trener.

Alle spillere og trenere i klubben vil dra stor nytte av Marcus sin kompetanse på samlinger og at Karl Erik utvikler seg videre. Den personlige spilleroppfølgingen er av naturlige årsaker vanskelig for Marcus å gi til alle. Karl Erik vil ha dialog med spillere som er aktuell for en slik oppfølging, og det vil kreve at man har en høy indre motivasjon, treningsinnsats og ønske om å forbedre seg som spiller og idrettsutøver.

Utstyr
Samarbeidet betyr også at vi som klubb kommer til å kjøpe alt vårt utstyr fremover fra Japsko. For våre spillere så har Japsko et stort utvalg av utstyr fra de internasjonalt anerkjente merkene TSP/Victas.  Karl Erik hos oss er “utstyrsnerd” og meget godt fornøyd med kvalitet og utvalg – han hjelper våre spillere med å finne det rette utstyret. Dere kan også bestille selv rett fra Japskos hjemmeside – der må dere skrive i kommentarfeltet at dere er medlemmer i Trondheim BTK. Det gis ingen rabatter direkte til våre klubbmedlemmer ved kjøp på nettsidene, men vi som klubb får dette tilbake som trenerbistand og kompetanse som alle medlemmer nyter godt av.

Vi kommer også til å ha en del utstyr til salgs direkte i hallen. Vi håper å ha det første utstyret på plass allerede i første halvdel av juni.

Trenerutvikling
Karl Erik kommer til å inngå i “Team Japsko” sitt trenerteam. I tillegg til tett dialog med Marcus for utvikle våre egne spillere vil han få mulighet til å “hospitere” i andre større klubber for å øke sin kunnskap. Han vil få et stort faglig fellesskap med andre trenere i norden som han kan dele kunnskap med og lære av. Det vil også åpne seg muligheter for andre trenere i klubben til å ta del av denne kompetanseutvekslingen dersom man ønsker og er motivert.

Takk til TTEX

Vi ønsker nå også å rette en stor takk til Tom Johansen og TTEX som vi har samarbeidet med i flere år. Det har vært et godt og givende samarbeid som vi har satt stor pris på.