Det har vært en spennende sesong med tøff innsats, harde kamper, fantastiske baller, viral blokkering og en spennende innspurt på årets lagspiller som kulminerte med seier både i divisjonen og årets lagspiller til Trondheim – og opprykk til 1.divisjon.

Før sesongen øynet vi godt håp om å kunne gjøre det bra dette året, med både Ferenc og Mark på topp i tillegg til de yngre spillerne Christopher, Petter og Markus. I bakgrunnen hadde vi også “superveteranene” Inge og Eyvind som kunne steppe inn ved behov.

Trondheim BTK på toppen av tabellen i 2.divisjon etter ferdigspilt serie 2018-2019. Vi er klare for 1.divisjon fra kommende sesong. Laget har bestått av Ferenc, Mark, Chris, Markus, Petter og Eyvind.

Det ble en jevn og tøff serie, hvor vi endte opp med å vinne 9 kamper, spille 2 uavgjort og tape 1 kamp. Kampen om divisjonsseieren var åpen helt frem til nest siste dagen av serien – da hadde vi fått et forsprang som ikke kunne tas igjen.

Ferenc og Mark har vært super-solide gjennom hele seriespillet og vant mange avgjørende og viktige kamper. Christopher Chen og Markus Koteng er de som i tillegg har spilt flest kamper – og har vært utrolig viktige for å klare å dra lagkampene i land. Det har vært veldig gøy å se hvordan disse har utviklet seg i løpet av sesongen og blitt bedre og bedre på å spille kamper i tøffe situasjoner. I tillegg har Petter Johansen bidratt bra i starten av sesongen – Petter trener godt i perioder, og vi håper vi får se han ennå mer fra neste sesong. Superveteran Eyvind gjorde også et innrykk for å bistå, og vant både en single- og en doublekamp.

Det har vært tøff motstand i divisjonen i år; Rana har hatt 2 meget gode svensker (Jakob Hjelmer og Anton Åkesson) og Sarpsborg med Benjamin Langsholdt i spissen har et jevnt og farlig lag med gode spillere på alle posisjoner.

NTNUI med Alberto Dallolio og Christian Schan på topp og meget gode 3. og 4.-er spillere kunne også overraske mot alle lagene.

Ferenc ble årets lagspiller, og Mark er ubeseiret!

Ferenc Horvath ble årets lagspiller i 2.divisjon avd B Foto: Bård Thrane

Ferenc har vært solid gjennom hele sesongen, og til tross for få treningstimer gikk han helt til topps i kåringen av Årets Lagspiller! Gratulerer!!

I siste runden i Trondheim ble det veldig spennende før siste lagkampene – da sto tre spillere på like mange poeng; Ferenc, Jakob Hjelmer (Rana) og Anton Åkesson (Rana)…  men Ferenc var stødig og vant to singlekamper mot Oppegård, samtidig som Sarpsborgs Benjamin Langsholdt spilte fantastisk bordtennis og vant mot både Jakob og Anton i siste lagkampen mellom Sarpsborg og Rana. Ferenc ble dermed stående alene på toppen av listen 🙂

Mark Lesko har også spilt fantastisk gjennom hele sesongen – og er ubeseiret! Han har hele 18-0 i singlekvote og 9-0 i doublekvote… Og hadde det ikke vært for at han flere ganger spilte “nede” i single av taktiske grunner ville han nok ha kjempet om tittelen årets lagspiller han også!

Ferenc ble årets lagspiller, og totalt 3 Trondheim-spillere blant de 7 beste! Mark er ubeseiret med hele 18-0 i single og 9-0 i double.

 

Christopher fikk en kvote på 7-5 “oppe”, og 11-1 “nede” i single – det må sies å være veldig bra for 16-åringen. Han har tatt store steg denne sesongen og blitt tydelig tøffere og sikrere i spillet sitt. Han trener meget bra – og vi gleder oss til å se han i 1.divisjon neste sesong!

Markus gjorde jobben sin godt i divisjonen – nivået her er høyt, og det var ikke forventet at han skulle vinne mange kamper (ennå) på dette nivået. Men han dro i land 2 singleseire og 5 doubleseire og har utviklet seg meget godt i løpet av sesongen!

 

 

 

 

Årets ball!

Foruten de sportslige fremgangene kommer vi selvfølgelig ikke utenom “årets ball”!

Christopher Chen setter inn en helt utrolig blokkering fra under bordet i kampen mot Ronny Solvoll

25.november 2018 på stillingen 0-0 i lagkampen mellom Rana og Trondheim, og 10-4 til Christopher mot Ronny Solvoll i første settet får vi oppleve en ball som er helt fantastisk. Ronny legger først en stoppball som Christopher må slenge seg for å nå. Christopher ender da under bordet, og setter racketen opp over hodet uten mulighet for å se hva som skjer… Ronny smasher hardt, treffer Christophers racket, Christopher treffer bordet… og en “viral” bordtennisvideo er skapt!!!

Den fantastiske ballen fikk mange millioner visninger på Facebook og YouTube, og resulterte i innslag på NRK, TV2, VG TV og haugevis av innslag i internasjonale TV-programmer. Urettferdig eller ikke… jeg tror vi trygt kan konstantere at Christopher og Ronny er norges mest berømte bordtennisspillere i det store utlandet 🙂

[ Den fantastiske ballen kan du se her (Facebook) ]

[ Vil du se hele kampen kan du se den her (Facebook) ]

Neste sesong

Neste sesong blir det spill i 1.divisjon – det blir utrolig spennende og utfordrende for våre yngre spillere. Det blir med stor sannsynlighet uten våre to ungarske toppspillere – så våre egne må trene hardt frem til sesongstart – og forhåpentligvis får de følge av våre rutinerte eldre som Inge, Eyvind & Co. Ikke utenkelig at vi også må se om vi kan få på plass en forsterkning eller to før sesongen starter…

Uansett gleder vi oss til sesongstart!