Tekst: Magnus B Holm
Bilder: B-72 (arrangør)

Forrige helg gikk årets viktigste turnering, Senior NM av stabelen på Lørenskog. Trondheim stilte med en tropp bestående av Kung, Lise, Markus, Benjamin, Petter og Magnus. Med andre ord hadde vi spillere i både dameklassen, herreklassen og klassen for funksjonshemmede. Undertegnede vet ikke sist vi hadde et damelag i Senior NM, eller noen gang har skjedd og det var derfor svært gledelig at Kung og Lise ønsket å være med.

Bilde: B-72, Petter Fleischer i Senior NM 2018

På fredag var det lagspill. Både gutta og damene møtte B-72 sitt førstelag og fikk det tøft. På herresiden hadde vi håp selv om vi visste det kom til å bli vanskelig. B-72 var derimot hakket for gode og vant alle kampene 3-1. En tidlig exit der altså.
Damelaget hadde settballer i double og gjorde en god innsats, men Rebekka og Maja var rett og slett for gode.

Markus spilte også fredag. I klassen funksjonshemmede åpen kom han i en treerpulje med Steffen Salomonsen fra Fokus og Brage Titlestad fra Laksevåg. Dessverre ble det ikke noe avansement fra puljen, da han gikk på et knepent tap mot Brage i kampen om å gå videre.

Lørdagen begynte med mix for Magnus/Kung, Lise/Christian Ibenfeldt og Petter/Ilka Doval. Magnus og Kung gikk på et kjedelig tap i første runde, mens de resterende parene tok seg videre. I andre runde måtte Lise og Christian gi tapt, mens Petter og Ilka vant og fortsatte jakten på medalje. Dessverre ble de senere vinnerne Borgar Haug/Anna Grutle Aasebø for sterke i kvartfinalen.

Bilde: B-72, Magnus B Holm i Senior NM 2018

I Herrer double og funksjonshemmede double ble det heller ingen resultater å skrive hjem om. Magnus og Petter gikk på et uventet tap mot veteranene Frode Grini og Viktor Horgen fra Fokus. Her må det legges til at Frode har en femteplass fra VM i double fra noen år tilbake å skilte med.

Benjamin spilte med Jack Feng fra Hardanger. Gutta spilte bra men Borgar Haug og Finn Vetvik var noen nummer for store denne gangen.

Bilde: B-72, Markus Koteng i NM Senior 2018

Markus spilte med Nils Arne Stuve fra Stord. De møtte verst tenkelig motstand i Andreas Aulie fra Fokus og Thomas Sætre fra Bergen HIL. Saken ble ikke bedre da Nils Arne tråkket over før kampstart. Det ble til slutt, men gutta skal ha honnør for at de vant et sett.

I damer double møtte Lise og Kung B-72-paret Katarina Wetzel og Martine Toftaker. Det ble et 1-3 tap, men damene våre spilte svært godt og ga ungjentene fra B-72 kamp til døra.

Lørdag var en meget lang dag og etter mix og double var det klart for singlespill. Guttene startet og havnet i hver sin treerpulje. Magnus og Petter forsvarte seedingen sin og vant sine respektive puljer, mens Benjamin måtte gi tapt for Lars Rønneberg og endte som nummer to. Magnus og Petter fikk walk over i første runde etter pulja før de møtte henholdsvis Henrik Bagner Nilsen og Casper Søndberg. Petter som har for vane å spille meget jevne femsettskamper mot Casper klarte denne gangen å vinne på fire sett. Magnus trengte det samme antallet sett for å slå Henrik i en ordentlig slitekamp. For Benjamins del ble det stopp mot Adrian Wetzel, men Benjamin var flink og gjorde en god kamp.

Bilde: B-72, Benjamin Fossheim i Senior NM 2018

Magnus og Petter møtte henholdsvis Roger Andersson og Geir Erlandsen i hver sin åttendedelsfinale. Med andre ord var motstanden sterk. Både Magnus og Petter spilte godt og presset Roger og Geir, men til slutt måtte de gi tapt.

På damesiden spilte Kung to meget jevne kamper mot de unge fremadstormende spillerne Anne Sophie Kalvatn og Lisa Marie Lange, men det holdt dessverre ikke helt inn. Uansett – Kung imponerte med godt spill. Lise spilte også godt og vant en kamp mot Marie Olavesen fra B-72. Uheldigvis hadde Lise et tidlig fly hjem og måtte kaste inn håndkledet.

På søndag var kun Markus i aksjon. Han vant mot Jan Erik Støldal fra Bergen HIL og hang godt med mot Stig Mortensen, men det gikk ikke veien på de avgjørende ballene. Dermed ble det dessverre ikke avansement for Markus denne gangen.

Alt i alt en godkjent innsats av Trondheim, selv om de store resultatene uteble. Vi ønsker også å rette en stor takk til B-72 som arrangerte et meget godt stevne!