Siste runde i eliteseriens grunnserie spilles i Trondheim 17. og 18. februar. Dette blir en stor samlerunde der alle 7 lagene kommer og det skal avgjøres hvilke lag som går til sluttspill og hvilket lag som rykker ned. Alle lag kommer etter all å dømme til å stille sine beste lag og det kommer til å bli en meget severdig helg i Trondheim BTKs storstue på Lade. Alle medlemmer av Trondheim BTK, samt andre bordtennisinteresserte i Trondheim oppfordres sterkt til å heie laget frem mot en semifinaleplass.

Så langt i år har Thomas, Benjamin, Anton, Petter og Magnus gjort sakene sine bra. 5 seiere og 3 tap har resultert i 10 poeng og en foreløpig 4. plass på tabellen. Trondheim ligger med det an til å nå semifinalen som vi mistet med én ball i fjor. Minnene om matchballen til Benjamin og Inge i doublekampen mot Berecki/Dagsloth fra Volda skal byttes ut med minner om en godt gjennomført sesong og semifinaleplass for første gang i Vikåsen/Trondheim bordtennisklubbs historie. Med 6 poeng ned til B72 og Stord er utsiktene gode for å holde 4. plassen, men ingenting er sikkert.
Helgens første kamp er mot Eiker BTK fra Hokksund. Vi vant forrige oppgjør 6-4, men det blir en hard kamp. Eiker har et godt mannskap med rutinerte spillere som Roar Blikken og Vegard Sandberg, i tillegg til sin irske forsterkning, Gavin Maguire. Lagleder Magnus spår et jevnt oppgjør som fort kan ende uavgjort.

Neste kamp går mot serietoer Fornebu BTK, ledet an av landslagsspiller Eskil Lindholm som har gått ubeseiret gjennom serien så langt. Når var sist vi så en kvote på 18-0 i eliteserien? I tillegg har Lars Rønneberg kommet tilbake fra studier i Ungarn og Eskild Jørgensen er på vei tilbake fra skade. Disse kan være aktuelle i tillegg til det vante mannskapet som også holder et svært høyt nivå. I denne kampen blir det hardt, men med litt marginer riktig vei kan det bli uavgjort. Fornebu er dog favoritter.

I første kamp på søndag er det B-72 som skal til pers. B-72 overrasket alle i fjor, men har i år ikke nådd opp. Dette skyldes først og fremst skader for deres to beste spillere Adrian Wetzel og Sondre Berner, i tillegg til at deres tredjemann, Mikkel Gudmundsen dro til Kina for å kombinere bordtennissatsing med studier. Både Adrian, Sondre og Mikkel er nå tilbake og B-72 har dermed et lag som kan slå alle utenom suverene Laksevåg. Kampene mot B-72 er alltid en spennende affære preget av hard kjemping og stor vilje til å vinne. Dette blir en publikumskamp der B-72 må bære favorittstempelet.

Grunnseriens siste kamp er mot Jevnaker som ligger sist i serien med 0 poeng. Likevel skal ikke Jevnaker undervurderes. Peter Hedram er en solid spiller «oppe», mens Marcus Helin er svært sterk «nede». Doublekampene blir en nøkkel og vinner vi begge stiller vi sterkt. Dersom alt går som planlagt bør det bli seier i lagkampen, men vi skal ikke ta det for gitt. Med seier i denne kampen så er semifinaleplassen i praksis sikret!

En annen gledelig nyhet er at vår ener på laget, svenske Anton Andersson kommer til Trondheim på onsdag. Han skal være med på treningene og gjøre sine siste kampforberedelser sammen med oss. En stor takk til Anton som ønsker å dele sin erfaring med klubbens yngre spillere!

Av Magnus B Holm, Lagleder