Et fantastisk Senior NM for Vikåsen er over. Vi stilte med en relativt liten tropp på fire spillere: Markus, Benjamin, Tomasz og Magnus, men samtlige hevdet seg godt i det som er Norges mest prestisjetunge bordtennisarrangement.

Fredagens lagspill

Fredagen startet med lagspill. Laget bestående av Benjamin, Tomasz og Magnus var på forhånd ikke seedet, men med muligheter til et godt resultat på en god dag. I første runde skulle B72 3 til pers og det ble en grei 3-0 seier mot B72-laget som bestod av tre unge spillere.

I kvartfinalen ventet Eiker BTK. Dette var på forhånd en kamp Eiker var forventet å vinne, men med muligheter for en jevn kamp dersom alle spilte på topp.

Første kamp er Magnus mot Roar Blikken, en spiller Magnus aldri har slått tidligere. Da siste ball er slått inn viser dommertavla 3-1 til Magnus, og muligheten for seier i lagkampen var nå tilstede. Tomasz taper mot Vegard Sandberg, mens Benjamin slår Mats Meinseth i velspilt kamp. Stillingen er 2-1 til Vikåsen. Roar slår Tomasz og stillingen er nå 2-2. Den avgjørende kampen går mellom Vegard og Magnus og på stillingen 2-1 og 10-8 til Magnus ser ting ut til å gå veien. Dessverre blir returene for dårlige og Vegard vinner til slutt kampen 3-2. Lagspillet er dermed over og medaljen som var så nær forsvinner i det fjerne.

Single og double på lørdag

Lørdagen starter med Herrer Double. Magnus og Tomasz som har gjort det bra i double i Stiga Ligaen utgjør det eneste rene Vikåsen-paret. Benjamin spiller sammen med tidligere klubbkamerat fra Molde: Petter Fleischer.

Benjamin og Petter slår Jonas Flåøien og Victor Horgen fra B-72 i første runde, før det blir stopp mot senere finalister Roger Andersson og Fredrik Meringdal fra henholdsvis Hardanger og Volda.

For Magnus og Tomasz sin del blir det en grei seier i første runde før de i kvartfinalen møter Finn Vetvik og Sigurd Sørheim fra henholdsvis Lia og Volda. Magnus og Thomas stikker av gårde med seieren etter en velspilt kamp og semifinaleplass og medalje i senior-NM er et faktum. Dette var Magnus og Thomas sitt mål før mesterskapet! I semifinalen blir de senere vinnerne Lars Rønneberg og Eskil Lindholm fra Fornebu for gode, men målet om medalje ble uansett nådd!

Lørdag var første konkurransedag for Markus som hadde ladet opp med turnering i Italia tidligere i uken. I klassen funksjonshemmede åpen blir det litt stang ut og han kommer ikke videre til sluttspillet. I double ble det derimot klaff og Markus, med makker Pablo Jacobsen fra Fornebu, kan juble etter en sterk 3. plass. I kvartfinalen ble det seier mot Stig Mortensen og Brage Titlestad fra Bergen HIL, men i semien ble de senere vinnerne for sterke.

Puljespill og innledende runde i Herrer Single ble også spilt lørdag. Tomasz og Benjamin vinner sine puljer mens Magnus går videre som toer bak Adrian Wetzel fra B-72. Det er nå én kamp mellom gutta og sluttspillet på søndag. Alle vinner sin kamp og ganske sensasjonelt har Vikåsen tre spillere inne blant topp 16. Spesielt Benjamins 3-0 seier over Vegard Sandberg må trekkes frem som en sterk prestasjon!

Søndagens finalespill

Søndagen starter med 8. delsfinale i Herrer Single. Det blir hakket for tøft for alle sammen, selv om spillet er bra! Benjamin og Magnus tar sett mot henholdsvis Lars Rønneberg og Eskil Lindholm, men de blir litt for gode denne gangen. Markus er nå den eneste som er igjen.

I Herrer Stående fighter Markus seg videre fra puljespillet som toer. Det blir et knepent tap mot Fredrik Johansen fra Fokus, men han drar i land to harde femsettskamper mot Jan Erik Støldal fra Bergen HIL og Nils Arne Stuve fra Stord. I kvartfinalen er det Iver Christiansen fra B-72 som står på andre siden av bordet. Her viser Markus virkelig hva han kan og spiller en glimrende kamp. 11-6, 11-5 og 11-5 taler sitt klare språk. Markus er klar for semifinale! Her venter Thomas Sætre fra Stord. Thomas er som forventet litt for sterk, men en 3. plass i NM er definitivt noe å være stolt over!

Kort oppsummert: Et flott Senior NM for Vikåsen som gir motivasjon til videre