I helga var Christopher, Øystein, Aleksandar, Sophie, Cornelia, Tale, Lars og Endre i Bergen for å spille NM for Yngre. Magnus og Maciej var med som trenere. Noen foreldre tok også turen over fjellet slik at det alt i alt ble en bra Vikåsen-tropp.

Hyggelig var det også å se Jo Vegar igjen. Han jobber i Eidfjord, men tok turen til Bergen for å treffe gamle kjente og bidra med coaching. Vi håper han snart finner turen tilbake til Trondheim.

Resultatmessig ble det omtrent som forventet. Konkurransen er hard, men likevel ble det flere gode resultater. Og enda viktigere – spillerne var ivrige og lærevillige, selv om konkurransen til tider var hard. Spesielt gledelig var det å se at de som var med for første gang spilte seg opp og presterte bedre og bedre utover i turneringen. Et godt eksempel er Endre, som på søndag ettermiddag spilte forrykende og kom helt til finalen i b-sluttspillet i Gutter 11.

Fredag

Coach Maciej sammen med de to fornøyde NM-debutantene Endre og Lars

På fredag var det som nevnt i tidligere nevnt lagspill. Her gjorde Gutter 11-laget bestående av Lars og Endre det best og kom på 6. plass. Guttene fikk spilt en haug med kamper, men enda hadde de energi til å varme opp og trene. Det var mye spilleglede å se!

Jenter 15 laget bestående av Cornelia og Sophie endte på 9. plass etter tap mot Oppegård i 1. runde og deretter to seire i plasseringsspillet. Kampen mot Oppegård var jevn og hadde doublekampen blitt vunnet, kunne resultatet fort vært annerledes.

På Gutter 15 laget spilte førstereisguttene Aleksandar og Øystein i tillegg til etter hver ganske rutinerte Christopher. For guttene ble det to 2-3 tap mot henholdsvis Fokus 3 og Lia, før det i siste kamp ble seier 3-1 mot Notodden. Christopher var solid vant alle sine kamper selv om 2 av dem gikk til avgjørende sett. Artig var det også at Øystein vant sin første kamp i NM sammenheng i kampen mot Notodden. Til slutt ble det en 23. plass.

Lørdag

Tale med supert humør og innsats i sitt første NM

Lørdag var det duket for doubleklasser samt 13 år single. Jenter 13 var Tales første klasse og selv om det ikke ble noen seire, var hun blant hallens blideste. Idrettsglede på sitt beste! Kampen mot ei jente fra B72 var jevn, og med litt mer rutine kunne den tippet andre veien.

Lars, Endre og Aleksandar fikk det alle ganske tøft i 13-årsklassen, men Endre og Lars vant kamper og Aleksandar var nærme i flere sett mot en god B72er.
Christopher og Øystein fikk det tøft i sin double, men Cornelia og Sophie spilte bra i sin og vant en overbevisende seier mot Flaglien/Berg fra Fokus. Neste runde mot Skåttet/Todok fra Nesodden ble derimot litt for vanskelig.

I mix double møtte Cornelia og Christopher Borgar Haug og Silje Flaglien i første runde. Her fikk Cornelia og Christopher en leksjon i hvor viktig serv og retur er i bordtennis. Borgars serv var enkelt og greit for god.
Øystein og Sophie på sin side spilte en meget god kamp og vant mot et par fra Bergen HIL. De dro i land en jevn 3-1 kamp og sikret seg en 9. plass i mix. Neste runde mot Langen/Toftaker ble i vanskeligste laget, men begge var godt fornøyde med innsatsen.

Søndag

Søndag var dagen det skulle kåres norgesmestere i 11- og 15-årsklassene. Som nevnt ovenfor var det her Endre satte inn det høyeste giret og sikret finaleplass i 11-årsklasens b-sluttspill. Hadde han funnet fram til god-spillet tidligere kunne det fort blitt enda bedre. Lars på sin side kom seg til a-sluttspillet i samme klasse etter tre sterke seire i puljespillet. Her ble en fra Sarpsborg for god, men absolutt en veldig godkjent innsats av Lars som jobba hardt og sto på hele helga!

Sophie og Cornelia får råd av coach Maciej mellom settene i doublekampen.

I jenter 15 spilte Cornelia veldig bra og kom seg videre fra puljespillet etter en sterk seier mot Tone Todok fra Nesodden. Hun greide også (som eneste spiller i Jenter 15) å ta sett fra senere klassevinner Katarina Evensen Wetzel. Vi håper Cornelias spådommer blir sanne og at det blir mer enn ett sett neste gang! I samme klasse endte Sophie på 3. plass i pulja etter én seier og to tap. Det var dessverre ikke nok for å gå videre, men det kommer nye muligheter!

I gutter 15 hadde vi med Aleksandar, Øystein og Christopher. Aleksandar, som er 13-årsspiller fikk det tøft mot 15-åringene, men han kjempet og var positiv hele veien. Han uttalte at selv om det ikke ble noen seiere denne gangen, så var turen veldig lærerik og morsom. Øystein greide å vinne en kamp i pulja og endte dermed på 3. plass. Ikke noe sluttspill, men han kan uansett være fornøyd med å vinne to kamper og spille bedre og bedre utover i turneringen.

Christopher kom i en hard pulje med seedede Erik Eng fra Fokus i tillegg til deffen Kvam fra Oppegård. Eng ble for sterk, men Christopher dro i land en overbevisende seier mot Kvam. Dermed ble det avansement til sluttspillet. Her ventet Daniel Halsteinli fra Fokus. Gutta har møtt hverandre flere ganger i det siste. Denne gangen var det Halsteinli som trakk det lengste strået, men kanskje kunne kampen bikket andre veien dersom Christopher hadde vunnet 2. settet i stedet for å tape 17-19. Innsatsen var uansett som alltid upåklagelig og med mye bra trening framover kan det fort bli revansje i neste møte.

NM for Yngre var også slutten på Maciej sitt engasjement i Vikåsen. Undertegnede ønsker på vegne av spillere og trene å takke for et fint og lærerikt år, der han har bidratt med sin bordtenniskompetanse. Nå venter nye oppgaver som landslagstrener for Norge. Lykke til, Maciej!

Jo Vegar tok turen innom hallen for å heie på Vikåsen-spillerne!

Aleksandar med full innsats i sitt første norgesmesterskap

Øystein og Sophie med godt humør under NM 🙂