Siste helgen i februar var det ny tur til Ås Masters i Østersund i Sverige. Det har de senere årene blitt tradisjon å dra hit da turneringen gir god matching i tillegg til at det er en sosial happening. Alle bor sammen på en skole i nærheten av hallen med mulighet for fellesaktiviteter på kveldstid.

Turneringen er lagt opp slik at man spiller i ulike klasser fordelt etter ranking. Det vil si at alle kamper er mot forholdsvis jevngode spillere og motstanderne kan potensielt være av begge kjønn og i alle aldere, noe som gir store variasjon og god trening.

I år som i fjor var det mange gode resultater og undertegnede har ikke fullstendig oversikt over alle enkeltkamper, men nedenfor følger et lett sammendrag etter beste evne.

Fullstendige resultater kan finnes hos arrangørens nettsider: http://idrottonline.se/AsIF-Bordtennis/globalassets/as-if—bordtennis/as-masters-2012/resultatlista-komprimerad-fardigsp.-klasser.pdf

Klasseseire til Peder, Petter og Magnus/Benjamin på lørdag

Sophie coacher Peder mellom settene

Helgen innledes av klasseseier til Peder i Herrer 451-600 poeng. Det er mange harde vikåsenoppgjør i denne klassen. Peder slår Marius, Ludvig og Martin i henholdsvis kvart, semi og finale.

I klassen Damer 601-800 blir det henholdsvis 2. og 3. plass til Ida Marie og Sophie. Begge taper for klassevinner Malin Raftheim fra arrangørklubben Ås.

I Damer over 801 poeng blir det andreplass til Cornelia etter tap mot erkerivalen fra Sverige, Tinna Nilsson.

Petter stikker av med Vikåsens andre klasseseier. I Herrer 801-1100 går han seirende ut av en hard femsettskamp i finalen.

Christopher får en 3. plass i klassen Herrer 1101-1500 etter blant annet en sterk seier i gruppespillet mot han som senere kommer på 2. plass.

Lørdag ettermiddag er det duket for tomannslag og her blir det to pallplasser. Øystein og Ludvig stikker avgårde med en 2. plass i lagklasse D, mens Benjamin og Magnus vinner lagklasse A.

Herlig sosial gjeng som forbereder seg til dagens spill

Magnus og Benjamin til topps i Eliteklassene på søndag

Markus og Benjamin fornøyde etter super-resultater i Eliteklassen!

Søndagen innledes med såkalte «hen»-klasser hvor både damer og herrer spiller i samme klasse.

Peder kommer på 3. plass i Hen 550-749 poeng, mens Ludvig og Marius kommer på 1. og 2. plass i B-sluttspillet i samme klasse. 3. Plass blir det også til Cornelia, men i klasse Hen 750-1049 poeng. Her blir det et par fine seire mot gutta.

I Hen over 1450 poeng er det Magnus som går seirende ut. Benjamin får her en 3. plass etter tap mot Magnus i semifinalen.

I Herrer 3 og Damer 3 blir det tredjeplasser til Christopher og Cornelia.

Helgens siste klasse er Herrer Elite. Magnus og Benjamin kommer seg greit til semifinalen. Begge går seirende ut av hver sin semi – Benjamin etter å ha reddet en matchball. Den siste kampen i hallen er dermed et helnorsk oppgjør. Benjamin er on fire fra start av og selv om Magnus gjør en god kamp er Benjamin hakket bedre. Det resulterer i 1500 svenske kroner og en positiv balanse etter helgens tur.

Alt i alt ble fasiten 5 klasseseiere, 5 andreplasser og 7 tredjeplasser, i tillegg til en fin tur og masse god kamptrening.

/Magnus Bolstad Holm, Hovedtrener