14 kamper ble avviklet i Vikåsenhallen i løpet av helgens samlerunde. Arrangementmessig gikk det fint og det virket som spillerne var fornøyde. Publikum som dukket opp i hallen fikk også muligheten til å se mange timer med topp bordtennis.

Undertegnede ønsker på vegne av laget å rette en stor takk til alle fremmøtte. Å spille med publikum i ryggen gir en ekstra motivasjon og ved neste anledning håper vi enda flere tar turen innom hallen.

På forhånd var det ventet tre jevne matcher mot henholdsvis Jevnaker, Lia og B-72 samt et klart tap mot Laksevåg. Fasiten etter helgen ble en klar seier mot Jevnaker, uavgjort mot Laksevåg samt to tap med minst mulig margin mot Lia og B-72.

Spesielt de tre sistnevnte kampene var nervepirrende. Mot Laksevåg var det Thomas som spilte siste kamp mot Laksevågs Jimmy Ojakangas. Fra før var stillingen 5-4 til Vikåsen og det var altså mulig med seier. Ojakangas, som på papiret er ranket langt over Thomas ble derimot for sterk i det avgjørende settet. Uansett; uavgjort mot et av seriens beste lag er en bonus.

Neste kamp var mot Lia, anført av Paulis Gura som spilte for Vikåsen i fjor. Det første oppgjøret lagene imellom endte 6-0 til Vikåsen, men en vesentlig jevnere kamp var ventet denne gangen. Paulius viste seg å være for god for både Magnus og Maciej, og også i double var han vanskelig å ha med å gjøre. På stillingen 4-4 var det duket for Thomas’ og Benjamins siste kamper. Begge endte dessverre med tap. Benjamin var svært nære og hadde ledelsen 8-2 i det avgjørende settet, men ledelsen holdt ikke helt inn. Dermed var et litt surt tap et faktum.

Kampen mot B-72 skulle vise seg å bli enda jevnere enn kampen mot Lia. Igjen spilte Benjamin og Thomas sine siste kamper på stillingen 4-4. Thomas spilte mot Jonas Flåøien og de fulgte hverandre helt til siste slutt. På slutten var Jonas hakket bedre og dro seieren i land med 11-8.

Benjamin på sin side lå under 0-2 i sett mot Anders Brennhagen, men greide å kjempe seg tilbake til avgjørende sett. Etter flere fine ballvekslinger i siste sett ble det dessverre også her tap.

Alt i alt litt stang ut, men vi satser på at marginene går vår vei neste gang. Kampen om den siste sluttspillplassen er fortsatt ikke avgjort og mye kan skje. Per nå har vi den siste plassen, men både B-72 og Lia har færre kamper spilt og kan potensielt gå forbi. Siste slag er ikke slått og vi kjemper til det siste!

– Lagleder Magnus